Acrylverf,  Nieuwsbriefpublicatie,  Symbool

Cadeau: Geslaagd! Zon, zee, strand genieten!

Dit werk had ik alweer een jaar geleden gemaakt. Eerlijk gezegd wilde ik helemaal geen schilderij gaan maken, maar een ansichtkaartje. Zoals ik even hiervoor had gedaan, in verband met het uitvliegen van de geadresseerde uitvliegen van de geadresseerde . Maar toen ik ter voorbereiding van het werk een schets had gemaakt, met veel symboliek en details erin, dacht ik: dat past nooit!

Dit schilderij was mijn eerste probeersel met acrylverf. Ik dacht: als het niet lukt, dan is er niets aan de hand, jammer dan. Dan regel ik een andere attentie voor de geslaagde.

De uitvoering viel nog niet mee. Ik moest heel erg wennen aan het snel drogen van de verf en hoe je dan toch nog een beetje aardige overgangen maakt. Verder werkt het erg dekkend, ook wennen en dan nog het steeds grondig schoonmaken van je kwast…. Ik was met aquarel gewend om de kleuren langzaam op te bouwen, maar dat gaat toch even wat anders.

Maar gelukkig, eind goed, al goed. Bij de kringloopwinkel vond ik zelfs nog een mooie lijst, met passe-partout, die ik nog even een finishing touch heb gegeven. Het cadeau viel in zeer goede aarde en later op d’r neus. Dat viel minder goed, met zo’n zware lijst…

Reacties uitgeschakeld voor Cadeau: Geslaagd! Zon, zee, strand genieten!