Nieuwsbriefpublicatie

Wachten tot de bui overwaait (2) met een gedicht van David Verwer

Het is al weer een jaar geleden dat ik met dit werk bezig was en er wat over schreef. En inmiddels wachten we bijna allemaal dat de bui, die corona, heet weer overwaait. Zoals ik toen schreef had ik bij een goede vriendin, iemand ontmoet die een gedicht had geschreven over regen, genaamd: David Verwer. Dit onder begeleiding van een bevriende gitarist. We hadden een mooi gesprek over inspiratie. Ik beloofde hem het gedicht op mijn website te publiceren bij de definitieve versie van het werk… Maar mijn inspiratie bleef uit…

Een reis door hoofd en hart

De definitieve versie van “Wachten tot de bui overwaait” kwam maar niet uit mijn handen. Ik had wel het één en ander geprobeerd, maar ik was steeds niet tevreden met de opzet hiervan. Helaas moest ik David teleurstellen, toen hij vroeg of ik het al op mijn website had gezet. Tja, soms moet je los laten om verder te gaan…

https://www.boekscout.nl/assets/images/9789464039061.jpg

David ging wel als een speer… Nu met de publicatie van zijn nieuwe dichtbundel, heb ik een mooi aangrijpingspunt om toch zijn gedicht te publiceren. “Waarin het geschreven woord het uitgangspunt is, de fotografie als illustratie en de muziek als verdieping, reis je door hoofd en hart. Deze muzikaal poëtische reis gaat over het leven, de liefde, de natuur, Utrecht en klimaatverandering.” 11 van de 22 gedichten staan op muziek (via YouTube). Bij deze dan David’s gedicht.

Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons

Gezeik, gezeur en gezanik dit keer
De regen plenst en plonst alweer 
Dikke vette druppels druipen neer 
Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons 
Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons

Gezeik, gezeur en gezever dit keer
De regen plenst en plonst alweer 
Dikke vette druppels druipen neer 
Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons 
Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons

Natte, vochtige klamme dagen
Geven dikke druilende druppels weer 
Druppelend recht op mijn punthoofd
... Stromend tot een meer.

Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons 
Tikke-tikke rikke-tikke bam bam plons

David Verwer
Ecolonie, Frankrijk, Juli 2017

Gedichtenbundel

Ik ben benieuwd naar de online presentatie van David’s boek (a.s. zaterdag 13 februari), die omlijst is met muziek. Wil je meer lezen over het boek of het kopen? Dan hierbij de link:

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11391

En wil je graag bij de online presentatie zijn stuur dan een mail om je aan te melden naar:
davidverwer@gmail.com

en wie weet tot dan!

Reacties uitgeschakeld voor Wachten tot de bui overwaait (2) met een gedicht van David Verwer