Acrylverf,  Nieuwsbriefpublicatie

Zwierige dame op het raam

Tijdens m’n schildervakantie in Normandië ben ik begonnen met het schilderen van deze zwierige dame. Ik kwam haar tegen in een boek met de mooiste plekjes van Polen. Ik werd vrolijk van de levenskracht die ze uitstraalt en werd aangetrokken door de plooien in haar gewaad.
 

Inspiratie gezocht in een boek voor mijn vrije werk... De glas in lood lijnen zijn fijn bij het natekenen.

De dame bevindt zich op een glas-in-lood raam van een villa.  Het is de Leopold Kindermann villa in Łódź te Polen. Deze is gebouwd in 1903 met Gustaw Landau-Gutenteger als architect in Art-Nouveau stijl. De dame op het raam staat vermoedelijk symbool voor de godin Eos. De godin van de ochtend.

Wanneer je meer wil zien van de villa, dan raad ik je deze site aan: The Art Nouveau World.

Ik heb vaak gedacht: “Waar ben ik aan begonnen!”.

De plooien in haar gewaad zijn wel een uitdaging om die mooi te krijgen. Ik heb vaak gedacht: waar ben ik aan begonnen. Maar voor het maken van de schets op mijn achtergrond heb ik wat hulp van de glas-in-lood vakjes. De vakjes houd ik natuurlijk niet, want het gaat mij om de dame. Hieronder zie je hoe het is gegaan.

Voortgang
Klaar! 100%

Het eerste stukje van de video ziet er mogelijk niet zo goed uit… terwijl dat origineel niet zo is. Als iemand weet hoe ik dit kan verhelpen, wil je het mij dan laten weten?

Al met al een beste “bevalling” van dit uitdagende werk met een mooi resultaat. En op naar de volgende…

2 reacties

 • Alvina

  Super mooi Astrid!

  How great to discover your universe and see how talented (and obviously patient!) you are. I love the work you did on this window lady, it’s stunning.
  I’m looking forward to see more! Keep it up!

  Cheers,
  Alvina

  • Astrid

   Dankjewel Alvina!

   I took a look at your website and I am impressed by your crisp and often clear style. May creativity never leaf your side 🙂