Acrylverf,  Niet persoonlijk,  Nieuwsbriefpublicatie,  Symbool,  Textiel

Trainingsjack met symbool

Op mijn creatieve verlanglijstje stond nog het beschilderen van een kledingsstuk. Acrylverf wordt normaal gesproken hard, maar wanneer je het mengt met een medium speciaal voor textiel, dan blijft het flexibel en kan het gewassen worden.

Tja, wat wordt het dan… In mijn dummy boek met schetsen en losse ideeën vond ik een schets die ik eerder gemaakt had. Het is een symbool voor vrijheid. Ik heb dit eerst met brush markers verder uitgewerkt op papier. Het resultaat vond ik heel krachtig en speels. Ik ben heel blij met de spontane streken om de vlinder heen, aangezien ik van nature het eerder zou plannen en dan zou balen omdat het dan weer niet sprecies symetrisch zou zijn. En dan zou ik weer niet blij zijn met de moeite die dat dan weer kost. Dat kon ik gelukkig loslaten en zodoende ook genieten van het experimenteren. Mijn angst dat het niet mooi zou worden, was ongegrond.

Aangezien ik nog niet eerder op kleding heb geschilderd, neem ik een trainingsjasje, wat ik niet vaak meer draag. Het ontwerp heb ik wat aangepast, omdat de spontane streken niet gaan lukken op de stof, het rekt teveel. En van spontaniteit blijft weinig over als je voor een duidelijk resultaat soms wel 3 keer verf moet aanbrengen. De kleuren heb ik gekozen, zodat ze lekker met de achtergrond contrasteren en voor het magische heb ik glitters toegepast op de ‘vlieg’ lijnen om de vlinder heen.

Reacties uitgeschakeld voor Trainingsjack met symbool