Acrylverf,  Niet persoonlijk,  Nieuwsbriefpublicatie,  Paletmes,  Symbool

Een deur met een heel leven achter zich…

Na het schilderen van de zwierige dame, was ik het gepeuter op alle plooien wel zat. Vandaar dat ik iets wilde maken wat minder precies hoefde te zijn en niet maanden zou duren. Ook was ik erg nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om te werken met een paletmet.

Referentie foto oude deur
Referentie foto

Het onderwerp dat ik hiervoor heb gekozen is deze oude afgebladderde deur in een dito huis. Ik vind het ook zo mooi symbolisch, voor wat je zo in het leven mee maakt, ervaring, ouderdom, verschillende lagen en kleuren en van alles is wel wat terug te zien, zo ook in dit schilderij. En wat voor leven heeft er zich afgespeeld? Ik zal het nooit weten.

De foto die ik als voorbeeld heb genomen is een vakantiefoto die ik zelf heb genomen. Het eind resultaat is een fraai doek met structuur, van 70×140 cm, bijna de grote van een echte deur. Hij hangt bij ons boven aan de trap, wat een hele mooie ervaring geeft, omdat je er recht op af loopt.

Heb jij ook wel eens een foto gemaakt of een beeld gezien dat je bijblijft en je intrigeert? Laat het hieronder weten.

Zoals ik er nu over denk, wil ik in dezelfde stijl nog een schilderij maken, maar dan van een oud raam. Wil je op de hoogte blijven, door een mailtje bij elk nieuw artikel (dat is niet zo vaak hoor en afmelden kan ook zo weer). Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

2 reacties

 • Ineke Kuipers

  Heel mooi geworden, Astrid.
  En ook mooi de symboliek die je erin ziet.
  Ook het thema ‘Deur’ staat voor zoveel in het leven..
  Als je een deur sluit, gaan er weer nieuwe deuren open..
  En door , door een deur te gaan, krijg je toegang tot wat anders..

  Mooi gemaakt en gekozen!