Nieuwsbriefpublicatie,  Potlood

Vakantie en goede voornemens…

Allemaal weer met goede moed en met frisse inspiratie het jaar in? Ik wel in ieder geval. In de kerstvakantie heb ik veel getekend, vandaar dit keer een wat langer artikel met veel tekeningen en nieuwe inspiratie. Daarover hieronder meer…

Jaha, nieuwe kleurtjes!

In de kerstvakantie heb ik eindelijk een hele set potloden gekocht, met voldoende kleurtjes om alle kanten op te kunnen (Faber-Castell Polychromos). Mijn zelfbeheersing om ze te kopen was al lang genoeg op de proef gesteld.

Ik had al een klein setje gekocht en uitgeprobeerd door een mini appeltje te tekenen op een kladblaadje. Ik was onder de indruk van het resultaat: zulke mooie kleur overgangen die je ermee kunt maken en zo realistisch. Je bereikt dit door verschillende laagjes over elkaar heen te gebruiken. Bij huis-tuin- en keukenpotloden, lukt dat niet, het papier met het potlood erop kan vaak maar één laagje aan omdat de combinatie niet meer aanneemt.

De officiële eerste tekening met de nieuwe potloden

Samen met de potloden heb ik nog een tekenboekje gekocht, wat lekker handzaam is voor in de tas of om ’s ochtends wat in te schetsen. Het papier is wel een beetje gelig, dat ben ik niet zo gewend. Weer thuis heb ik in het boekje de eerste echte tekening met de potloden in gemaakt. Een bloem met wat waterdruppels erop, naar voorbeeld van een foto van internet. Gelukkig is het winter, anders had het me nog zweetdruppels gekost ook. Het koste mij fors meer tijd dan verwacht en ik dacht weer, waar ben ik aan begonnen, maar het eindresultaat was mijn beloning.

Van het één komt het ander…

Met mijn cadeaubonnen van mijn werkgever heb ik meteen, wat fijne spulletjes gekocht. En als je het ene zoekt, zie je vaak ook weer wat anders. Zo zag ik een aantal tekenboeken. En na wat rond kijken en nog eens wat wikken en wegen heb ik mezelf twee boeken cadeau gegeven.

Pop Manga mijn guilty pleasure?

Één boek gaat over het licht en kleuren. Ik vind het namelijk fantastisch wat je hiermee kunt doen qua sfeer en heb eerder al eens een poging gedaan (zie de foto), om dit zelf toe te passen en wil dit graag nog beter kunnen toepassen.

Het andere boek dat ik heb gekocht, is een boek om Pop Manga te leren tekenen. Manga ken ik van toen ik vroeger naar Candy, Candy keek. Ken je dat? Pop is een surrealistische of fantasie twist die eraan is gegeven door het manga personage te combineren met bijvoorbeeld draken of andere gekke dingen. Ik heb niet de ambitie om perfect manga te leren tekenen. En andere boeken om beter te leren tekenen heb ik verder ook nóóóóit oefeningen en voorbeelden uit nagetekend. Toch trok het me aan en wil ik het een kans geven.

In plaats van s’ ochtends op de i-pad nieuws te lezen, heb ik me nu voorgenomen om te oefenen met tekenen. Dat is tenslotte de basis. En wie weet, heb ik er wat in mijn eigen tekeningen. Deze bijvoorbeeld…

De resultaten tot nu toe

De oefeningen in het boek hebben een opbouw en de tekeningen zijn vooral kleurloos. Daarom vind ik het leuk om af en toe kleur toe te voegen. Verder merk ik dat ik al wat zekerder mijn lijnen op het papier zet. Nu ik weer aan het werk ben, de eerste week, teken ik nog wel, maar niet meer elke ochtend, terwijl ik dat in de vakantie wel deed. Niet erg natuurlijk, maar ik ben benieuwd…

Wordt vervolgd…

Reacties uitgeschakeld voor Vakantie en goede voornemens…