Brush marker,  Nieuwsbriefpublicatie,  Persoonlijk,  Symbool

Het meisje achter de krant

Dit schattige tafereeltje heb ik begin 2019 gemaakt. Het meisje achter de krant is de uitwerking van een gevoel. In deze periode ontdekte ik dat tekenen en schilderen heel waardevol voor me kan zijn. Daarnaast herontdekte ik het plezier in het creëren, want waar gaat het nou eigenlijk over? Perfectie? Of wat een ander ervan vindt? Dat dacht ik altijd en daarom kon ik er maar een beetje van genieten. Wanneer als ik hoorde: “Je hebt talent!”, dacht ik: “Ja, en…? Wat heb ik daar nou aan?”

Wanneer ik hoorde: “Je hebt talent!”, dacht ik: “Ja, en…? Wat heb ik daar nou aan?”

Waar gaat het om?

Wat verbeeldt de tekening? Wat zie jij er in? Een spionerend meisje misschien? Of wat anders? Ik kan je vertellen, dat dat voor mij niet zo is. Waar het mij omgaat is de emotie die er voor mij bij hoort en dat ik mezelf beter ga begrijpen door dit te maken en naar te kijken. Toen voor mij duidelijk werd wat voor mij belangrijk was in de bijbehorende situatie, kreeg ik het beeld van het meisje achter de krant erbij. Deze tekening is een persoonlijk symbool. Het helpt mij te herinneren dat als ik me zo voel, om net even anders met mezelf om te gaan.

En doordat ik nu met liefde naar mijn eigen werk kan kijken geniet ik ervan en blijft de waarde ervan in mijn leven. Al blijf ik kritisch om beter te worden, ik laat me niet meer verblinden door wat er niet goed of beter aan zou kunnen. Heerlijk!

…met liefde naar mijn eigen werk kijken…

Deze tekening is een symbool dat mij helpt mijn emoties te erkennen, herkennen en soms anders met mezelf om te gaan en inzichten op te doen.

De gebruikte techniek

Voor het meisje achter de krant heb ik eerst een schets met potlood gemaakt en daarna heb ik het gekleurd met brush markers (stiften met een flexibele punt). De kleuren heb ik wat vervaagd met een waterpenseel. Deze kende ik voorheen nog niet, maar ik kwam er achter dat deze veel gebruikt wordt in combinatie met brush markers. De penseel heeft een reservoir met water, zodat je geen potje water nodig hebt. Dat is handig om snel even wat te doen of voor onderweg.


In een ander artikel zal ik nog wat meer vertellen over hoe het gekomen is dat ik tekenen en schilderen tegenwoordig zie als iets waardevols. Wie weet heb je zelf ook wat aan deze artikelen. Je hoeft gelukkig niet persé goed te kunnen tekenen om het waardevol voor jezelf te laten zijn…

Reacties uitgeschakeld voor Het meisje achter de krant