Werkwijze

In het kort beschrijf ik hier hoe het in zijn werk kan gaan. Wil je meteen aan de slag om een offerte bij mij aan te vragen bel mij (06-43431912) dan of stuur mij dit formulier (fotoalbum@astriduneken.nl) toe met jouw gegevens en wensen voor een offerte aanvraag. Heb je serieus interesse dan kan ik in overleg een voorbeeld pagina voor je maken.

Afmeting kiezen

De eerste stap bij het maken van een fotoalbum is het uitkiezen van de afmeting van een fotoalbum en het aantal pagina’s. Het aantal pagina’s is minimaal 24 (behalve bij een digitaal album). Een gemiddeld album heeft zo’n 4 foto’s per pagina.

Laat mij weten waar je album of decoratie over gaat en wat je wil

Om bij het maken van het album rekening te kunnen houden met je wensen en een betere inschatting te kunnen maken welke foto’s ik bij elkaar kan gebruiken geef je mij achtergrond informatie over de gelegenheid en wat je wensen zijn.

Hoe weet ik verder welke foto’s bij elkaar ‘horen’?

Foto’s die ongewijzigd van een camera komen hebben een (‘verborgen’) datum of volgnummer, hieraan kan ik in het algemeen zien wat de volgorde in tijd is van de foto’s. 

Is dit niet het geval of wanneer je een andere sortering van foto’s wil, geef het dan aan met mappen/folders (met volgnummer) waarin je de foto’s plaatst. Bijvoorbeeld als je een onderdeel in je album wil van meerdere foto’s over hoe gezellig je het met elkaar had in de vakantie. Dit kan een sterker effect geven dan wanneer deze foto’s verspreid staan in je album.

Voorkant

Laat me weten welke afbeelding je op de voorkant wil en met welke tekst.

Proef ronde

Alle albums behalve het budget album hebben, afhankelijk van de gemaakte afspraken, minimaal één proefronde. De eerste ronde gaat altijd (alleen) over de verdeling van de foto’s op de pagina’s. Hierin kun je aangeven of je nog een andere volgorde van foto’s wil.

Aanleveren

Het aanleveren van de bestanden kan via:

  • DropBox (die van mij of andere)
  • WeTransfer of gelijkende diensten
  • opsturen per USB-stick kan ook
  • via een login per FTP
  • eigenlijk bijna alles wat mogelijk is, geef maar aan wat je wil.

Kwaliteit van de foto’s

De kwaliteit van de foto’s is bepalend voor hoe ik ze kan gebruiken. In het algemeen hoe groter het fotobestand, hoe groter ik het in het album kan gebruiken. Een grootte van rond de 2 MB per foto is het minimum om mooi af te kunnen drukken. Voor weergave op je beeldscherm hoeven de bestanden niet persé zo groot te zijn.

Opties

  • Foto selectie

Ik kan een selectie maken van je foto’s als je dit wil. Ik doe natuurlijk mijn best dit zo goed mogelijk naar je wens te doen, maar ik kan natuurlijk nooit precies inschatten wat je wil. Goede afspraken hierover maken vind ik daarom belangrijk.

  • Overige opties

Heb je nog andere wensen dan ik hier heb besproken, laat het mij weten en we gaan kijken of het kan.

 

Fotoalbum offerte?
Begin hier!